health benefits of drinking green tea before bed

health benefits of drinking green tea before bed Иако многу луѓе можат да имаат навики на пиење зелен чај секој ден, тие не може да се знае точната здравствени придобивки од зелен чај. Ако ви се допаѓа пиење зелен чај , може да се сфати дека зелениот чај има разни бенефиции за нашето тело. За разлика од нејзиниот прекрасниот вкус , без калории и ефтин , зелен чај игра важна улога за вашето здравје , ако го консумираат редовно. Зелениот чај содржи збир на природни хемикалии како што се антиоксиданс, антивирусни, анти -воспалителни и анти- празнина. Следниве се некои здравствени придобивки од зелен чај за вашето тело.

оралното здравје
Здравствени придобивки од зелен чај се различни, а еден од нив е оралното здравје. Зелениот чај содржи флуорид природни , полифеноли и катехини. Тие материи убиваат бактериите кои предизвикуваат расипување на забите, непцата и лош здив. Ако редовно консумираат една или повеќе чаши зелен чај секој ден, ќе бидете во можност да се намали ризикот од губење на забот. Сепак, вие не треба да додадете шеќер, мед или други засладувачи на зелен чај ќе консумираат , инаку тие ќе негираат придобивките од заштитата на вашата усна .

коска здравје
Ќе бидете во можност да се добие здравствени придобивки од зелен чај ако рутински го консумираат секој ден. За разлика од оралното здравје , вие ќе бидете во можност да се добие здравствени придобивки од зелен чај коска. Ова е особено точно ако се консумира зелен чај за повеќе од 10 години. Ќе бидете во можност да се намали ризикот од добивање на остеопороза фрактури. Зелен чај ви помага да се намали губење на коскената маса преку активноста на антиоксиданс и анти- воспалителни. Покрај тоа, зелен чај ви помага да се потисне дефект на коските , како и зголемување на активноста и количеството на коска зграда клетки.

Губење на тежината
Иако нема цврсти докази за губење на тежината со зелен чај , катехините во зелениот чај се смета дека имаат важна улога за да се создаде термогенеза. Термогенеза е производство на топлина во вашето тело кој влијае на калории гори. Chetacins предизвика хемикалии во мозокот , а со тоа тие создаваат термогенеза. Исто така се верува дека пиењето четири чаши зелен чај секој ден влијае повисоки оксидацијата на мастите и согорува повеќе 67 калории на ден. Тоа е причината зошто , тоа е препорачливо да го пијат најмалку три шолји зелен чај секој ден да се зголеми вашиот метаболизам . Со тоа, ќе бидете во можност да се добие здравствени придобивки од зелен чај. Губење на тежината веќе нема да биде голем проблем кога веќе сте се вклучени зелен чај во вашата дневна мени.

. Bookmark the permalink.

Leave a Reply