manfaat beras merah untuk kolesterol

manfaat beras merah untuk kolesterol Za to vrijeme , Indonezije ljudi samo troše bijele riže , tako da oni imaju tendenciju da ne žele da se za drugačiji tip riže . Osim bijele riže , smeđa riža pretvara neke koji imaju ogromne prednosti za ljudsko tijelo . U istraživanju koje je sproveo godišnjoj konferenciji Experimental Biology ( 24-28 april ) Anaheim California , As . Navodeći da postoje dvije vrste riže koja može smanjiti visoki krvni tlak i rizik od srčanog udara su : smeđa riža i obrađen pirinač pola . Iz Riet ga dovesti do zaključka , da je korisno smeđa riža je mnogo bolji od bijele riže , da štite organizam od bolesti i ateroskleroze ( pengerasaan arterija ) i visok krvni trkanan .

Jedan istraživač po imenu Saturo Eguchi i kolegama rekao da je istraživanje je napomenuti da su pokrenuti nešto što se zove Supstanca Antiontensin supstancu II u smeđe riže . Ova supstanca je u stanju prevladati bolesti ateroskleroze i visokog krvnog pritiska . Antiontensin supstance koje se nalaze u slojevima oguliti kada je riža je smeđa riža se pretvara u bijeloj riži . Dakle, da se sloj ne oguliti , dok brušenje rižu treba koristiti tradicionalne alate koji se koristi od strane japanskog naroda .

Čak i smeđa riža ima mnogo bolje od bijele riže hranljivih materija . Osim Antiontensin , smeđa riža sadrži vitamin . U posudu od smeđe riže sadrži 3,5 grama vlakana , dok je beli pirinač sadrži samo manje od 1 grama .

Efikasnost crvene riže pored sprečavanju pengerasaan krvnih sudova i visok krvni pritisak , može poboljšati razvoj mozga i smanjiti holesterol u krvi . Brown riža je vrlo dobar za bebe , jer sadrži Tamin ( vitamin B1 ) , što može spriječiti beriberi kod novorođenčadi . U stvari, sadrži željezo u njemu previsoka , može pomoći novorođenčadi u dobi od 6 mjeseci i više unos željeza za majčino mlijeko više nije dovoljno da zadovolji potrebe organizma .

Pa , koji želi izbjeći bolesti otvrdnjavanje arterija i visoki krvni tlak su mnoge - mnoge jedu smeđe riže .

. Bookmark the permalink.

Leave a Reply